Les quatre barres

De bandera històrica a senyera nacional

16,00€

[Autor: Pere Anguera i Nolla | Editorial: Rafael Dalmau | 221 pàgines | 13,5 X 19,5 Cm | Edició: 2010 | ISBN: 8423207374]
La premsa i la bibliografia de l'època permeten de constatar com l'afecte sentimental de les quatre barres, sempre viu a Catalunya, es convertí en un emblema d'identitat. A l'entorn de 1890, amb la campanya proteccionista, prengueren força com a símbol del nou moviment polític que reivindicava la possibilitat d'assumir cotes d'autogovern més o menys àmplies, a partir de la descentralització administrativa que es consolidà al llarg de la dècada de 1890 coincidint amb altres moviments massius de protesta per actuacions governamentals considerades lesives per als interessos econòmics (tractats comercials) o identitaris (reforma del codi civil).

La primera interdicció policíaca a l'exhibició de la bandera, el 1897, en acabar-se l'acte del Missatge al rei dels hel·lens, en facilità una difusió més polititzada, a remolc de les persecucions militars, civils i fins i tot eclesiàstiques a l'ús públic de les quatre barres a partir dels anys 1898-1899.

La identificació entre les quatre barres i Catalunya esdevingué plena en temps de Solidaritat Catalana, i passà a ser assumida per tota la societat sensibilitzada, que parlà ja sense embuts de bandera nacional.

La Meva Compra

Les quatre barres

16,00€

Quantitat:Rauxa Catalana: © 2010-2018 Tots Els Drets Reservats - Text Legal Tots els preus contenen l'IVA - Webs del grup: Lcs Clauers