L'engany del federalisme espanyol

El model de Washington: un miratge per a Catalunya

16,00€

[Autor: Marc Guerrero i Tarragó | Editorial: Editorial Aresta | 142 pàgines | 15 X 21 Cm | Edició: 2011 | ISBN: 8493826079]
Tothom parla dels Estats Units però no tots coneixen, en profunditat, les seves arrels. Des de l'arribada dels pares fundadors fins a l'actualitat la llibertat i la democràcia han estat el seu motor. El seu federalisme és referència mundial.

Una federació és la unió pactada d'un nombre específic d'Estats o de regions, parcialment autònomes, unides per un govern federal. Espanya no té tradició federal. La seva història està plena d'exemples d'unitarisme i centralisme. Malgrat tot, una part de l'esquerra catalana ha pregonat, reiteradament, els beneficis del federalisme espanyol com a solució als nostres problemes. Un discurs caduc i irrealitzable. L'Espanya plural si mai ha començat, ja s'ha acabat. Probablement, l'única opció viable pels que abans creien en el federalisme, avui és l'independència, i pels federalistes d'avui, paciència amb la resta de comunitats autònomes i amb el centralisme de l'Estat.

El model de Washington i el seu federalisme honest, valent i decidit és un miratge per a Catalunya. Estem davant d'un nou engany, amb un altre nom, per allargar la nostra dependència. Siguem valents i coratjosos en la recerca de la nostra llibertat, com ho van fer els pares fundadors dels Estats Units. Ells sí, veritables federalistes.

La Meva Compra

L'engany del federalisme espanyol

16,00€

Quantitat:Rauxa Catalana: © 2010-2018 Tots Els Drets Reservats - Text Legal Tots els preus contenen l'IVA - Webs del grup: Lcs Clauers