El bloc de Rauxa Catalana La botiga online del nacionalisme radical català

27des/110

“Todos los catalanes son una mierda”

 

La falsificació de la història pot començar amb frases com la pronunciada pel rei d'Espanya quan afirma que el castellà ha estat sempre una llengua de trobada i mai d'imposició. Aquell dia, Xavier Polo, un activista de la resistència catalanista, va decidir rebatre aquesta falsedat escrivint les seves memòries, que ha titulat amb la cèlebre frase de Luis de Galinsoga, "Todos los catalanes son una mierda". Xavier Polo és el testimoni fonamental d'un grup de gent que no tan sols no es va rendir mai sinó que va posar els fonaments per a la recuperació nacional. El seu combat obstinat posa de manifest fins a quin punt l'anticatalanisme és una malaltia endèmica de l'Estat espanyol.

"Mai no havia pensat a escriure les meves memòries, però quan, el dia 23 d'abril de l'any 2001, el rei Joan Carles I afirmava rotundament que el castellà 'sempre' havia estat una llengua de trobada i que 'mai' no havia estat imposada, vaig pensar que calia rebatre aquesta falsedat, proclamant la veritat sobre la persecució que he patit al llarg de la meva vida pel fet de parlar en català i d'estimar Catalunya. Aquest flagell també l'ha sofert la meva generació, i així ha continuat l'intent de destrucció que en tot temps ha exercit l'Estat espanyol sobre la llengua catalana. Malson que persisteix fins avui, en plena democràcia. Aquestes memòries en són el meu testimoni i, alhora, una clara i forta denúncia." X.P.

[Autor: Xavier Polo i Ribas | Editorial: Proa | 334 pàgines | 15,5 X 23,5 Cm | Edició: 2005 | ISBN: 8484377726]

 

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/todos-los-catalanes-son-una-mierda

Arxivat com a: Novetats Deixa un comentari
Comentaris (0) Retroenllaços (0)

Encara no hi ha comentaris


Deixa un Comentari

(required)

Encara no hi ha retroenllaços