El bloc de Rauxa Catalana La botiga online del nacionalisme radical català

22des/110

Roger de Llúria, el gran almirall de la Mediterrània

 

Roger de Llúria. El gran almirall de la Mediterrània presenta un personatge que ha esdevingut llegenda, però que també ha estat envoltat pel misteri i la incògnita. Sicilià de naixement i català per decisió pròpia, fou el més gran estrateg militar naval de l'edat mitjana. Al llarg del segle XIII, s'enfrontà nombroses vegades en inferioritat de condicions a la flota francesa de Carles d'Anjou i els seus successors i la derrotà sempre.

Al servei de Jaume I, Pere el Gran, Alfons III i Jaume II, Roger comandà l'armada catalana pel Mediterrani, del nord d'Àfrica a Sicília, i expandí el domini català per tot el Mare Nostrum, fins al punt que, com digué el mateix almirall, «cap peix no gosarà llançar-se al mar si no duu l'escut i el senyal del rei d'Aragó».

Els autors d'aquesta obra narren les grans batalles de Roger de Llúria al capdavant de l'armada, alhora que incideixen en el marc històric, en la fidelitat de l'almirall als reis catalans i en el retrat psicològic de roger i les raons que el portaren a odiar els francesos i combatre'ls sense treva.

A través d'una narració trepidant que descriu amb mestria la disposició tàctica dels combats navals, les armes i els soldats, els tipus de vaixells i l'alimentació dels mariners, el lector se sentirà transportat a l'època més gloriosa de la Corona.

[Autors: Antoni Planells Clavero, Antoni Planells de la Maza | Editorial: Editorial Base | 286 pàgines | 15,5 X 23,5 Cm | Edició: 2011 | ISBN: 8492437184]

 

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/roger-de-lluria

Arxivat com a: Novetats Deixa un comentari
Comentaris (0) Retroenllaços (0)

Encara no hi ha comentaris


Deixa un Comentari

(required)

Encara no hi ha retroenllaços