El bloc de Rauxa Catalana La botiga online del nacionalisme radical català

23gen/130

Informe Diagonal o com aturar l’independentisme

 

L'increment de l'independentisme a Catalunya ha encès les alarmes a Madrid. Les enquestes i estudis —públics i no— registren un augment substancial i regular dels partidaris d'una ruptura amb Espanya i de convertir Catalunya en un nou estat europeu. En aquest context, un grup de persones rellevants de la societat catalana rep, des de Madrid, l'encàrrec d'escriure un informe per aturar i ensorrar l'independentisme. Des de l'anonimat que els atorga una habitació a l'avinguda Diagonal de Barcelona, els redactors hauran d'avaluar els punts febles de l'independentisme i les estratègies per desactivar-lo. La consigna és clara: "Espanya no es pot permetre una Catalunya independent". També es mantindran en l'anonimat els sol·licitants del treball, que, des de les seves posicions d'influència, es comprometen a seguir fil per randa totes les recomanacions del grup que elabora el document. (seguir llegint...)

[Autor: Josep Gimeno i Serrat | Editorial: Acontravent | 125 pàgines | 15 X 21 Cm | Edició: 2011 | ISBN: 8493889746]

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/informe-diagonal-o-com-aturar-lindependentisme

Arxivat com a: Novetats sense comentaris
3jul/120

Rauxa Catalana, butlletí electrònic n:06

Adhesius per a cotxe

Tres models d'adhesiu de plàstic per a vidres amb la forma de triangle de precaució. Ideals per a enganxar al vidre del portaequipatges del teu vehicle.

Enllaç al producte

Quatre barres de pell

Polsera de pell tenyida de color vermell que emula les quatre barres de la senyera catalana.

Realitzada artesanalment a Barcelona es presenta enroscada en un pergamí on s'explica breument la llegenda de les quatre barres de sang de la bandera catalana.

Enllaç al producte

Seleccions catalanes blau

Paravent de coll realitzat per homenatjar a les seleccions nacionals catalanes. El fons del disseny és d'una fotografia d'un partit de la Selecció Catalana de Futbol on es veuen un munt d'estelades aixecades per centenars d'afeccionats i la ja famosa pancarta "Catalonia is not Spain". També porta una llegenda que diu: "una nació, una selecció!" amb el fons de color blau i un estel blanc.

Enllaç al producte

Miquel Badia. Vida i mort d'un líder separatista

Aquesta és la biografia política d'un líder separatista: Miquel Badia i Capell (1906-1936). Des del seu ingrés a Estat Català, el 1922, fins al seu assassinat, a mans de pistolers de la FAI, el 28 d'abril de 1936, protagonitzà catorze anys de gran transcendència pel moviment separatista...

Enllaç al producte

Per comprendre Catalunya Nord

Aquest llibre va destinat als lectors que volen entendre el que és Catalunya Nord, és a dir les terres catalanes annexades per l'Estat francès el 1659. Més de 350 anys de separació política de la resta de Catalunya han creat unes problemàtiques i unes mentalitats distintes de les que hi ha al sud de la frontera.

Enllaç al producte

------------------------------

Si vols veure la resta de novetats segueix aquest enllaç.


Faccebook Twitter Youtube Bloc
Arxivat com a: Newsletters sense comentaris
12jun/120

La nacionalització de la sardana

 

A la darreria del segle XIX, la sardana era un ball amb tradició arrelament en una geografia força limitada, centralitzada bàsicament en les comarques de l'Empordà i la Selva, i no tenia cap mena de connotació, ni simbòlica, ni identitària.

La primera onada expansiva de la sardana es produí als anys 1890 i, com a mínim a partir del 1894, començà a ser denominada ball nacional, fou presentat com a ball típicament català i se n'insinuà l'arrelament arreu del territori. Tanmateix, l'expansió fou més aviat lenta i sovint precària. Les campanyes vinculades a la Solidaritat Catalana contribuïren a difondre la sardana: es consolidà on ja es practicava i arribà on es considerava un símbol novell i en alça de la catalanitat, però obrí pocs espais del tot nous. (seguir llegint...)

[Autor: Pere Anguera i Nolla | Editorial: Rafael Dalmau | 159 pàgines | 13,5 X 19,5 Cm | Edició: 2010 | ISBN: 8423207398]

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/la-nacionalitzacio-de-la-sardana

Arxivat com a: Novetats sense comentaris
22mai/120

Daniel Cardona i Civit

 

Daniel Cardona i Civit (1890-1943) pot ser considerat, juntament amb Francesc Macià, el dirigent històric més rellevant de l'etapa inicial del moviment independentista català: l'etapa separatista que, des del seu origen a començament del segle XX, es perllonga fins ben entrat el període franquista.

Fundador d'organitzacions com Estat Català, Bandera Negra, Nosaltres Sols! o el Front Nacional de Catalunya, i lligat amb el pseudònim de Vibrant a les empreses periodístiques més destacades del nacionalisme radical -moltes d'elles creades i dirigides per ell mateix-, Cardona forní el separatisme d'una estratègia basada en el model irlandès gràcies a la qual va superar l'estadi culturalista i es va transformar en un espai polític i ideològic, tot i que reduït, a partir d'un secessionisme nítid que, en certa manera, converteixen Cardona en el primer independentista català (seguir llegint...)

[Autor: Fermí Rubiralta i Casas | Editorial: Afers | 242 pàgines | 15,5 X 22,3 Cm | Edició: 2008 | ISBN: 8495916938]

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/daniel-cardona-i-civit-1890-1943

Arxivat com a: Novetats sense comentaris
26abr/120

Rauxa Catalana, butlletí electrònic n:05

Samarreta batecs de llibertat

Nova samarreta unisex amb la inscripció "batecs de llibertat per un poble segrestat" tot plegat acompanyat d'un cor amb algunes de les paraules que defineixen el nostre poble.

Enllaç al producte

Llibre "Història de Catalunya"

El millor llibre per conèixer d'una manera ràpida la història de Catalunya des dels temps més remots fins avui. Es tracta d'una visió rigorosa i amena dirigida a tots els públics, que el lector podrà llegir amb facilitat i en poca estona.  

Enllaç al producte

Llibre "Terra Lliure, punt final"

En aquest llibre, per primer cop, trobareu tots els debats polítics al voltant de l'estratègia armada, el procés de creació de Terra Lliure, els debats interns, les expulsions, les divisions i el procés de dissolució. Terra Lliure, punt final és explicat pels seus protagonistes principals, i alhora, pels seus coprotagonistes antagònics, sense cap tabú ni tampoc cap limitació de temps.

Enllaç al producte


Arxivat com a: Newsletters sense comentaris
12abr/120

Rauxa Catalana, butlletí electrònic n:04

Samarreta acció antiespanyolista

Samarreta amb un logotip que imita el típic "antifaschistische aktion" amb la llegenda "acció antiespanyolista".

Enllaç al producte

Samarreta caminem per poder ser i volem ser per caminar

Samarreta amb una llegenda que diu "caminem per poder ser i volem ser per caminar" acompanyat del mapa dels Països Catalans. 

Enllaç al producte

Estelada groga rodona metacrilada

Clauer metacrilat rodó amb l'estelada groga visible per les dues cares. Mesura 4Cm de diàmetre.

Enllaç al producte

Arxivat com a: Newsletters sense comentaris
28des/110

EPOCA, l’exèrcit a l’ombra

 

EPOCA, l'exèrcit a l'ombra, està dividit en 8 capítols de caràcter cronològic/històric, que arrenquen a mitjans dels anys seixanta, en què es decideix bastir un grup armat sofisticat i estanc com a eina per a l'alliberament nacional, que no partia de la reivindicació de l'autonomia republicana que ja havia estat decapitada pel feixisme, sinó que aspirava a alliberar definitivament. Els darrers capítols estan centrats en la repressió contra aquest grup, que va portar molts militants a la presó o els va obligar a exiliar-se o refugiar-se. La sentència d'Estrasburg que condemnava l'Estat espanyol per les irregularitats exercides durant diverses onades repressives contra EPOCA clou el llibre i palesa que la repressió de l'aparell franquista contra aquesta generació d'independentistes es va perllongar fins dècades després de la mort física del dictador.

Amb EPOCA, l'exèrcit a l'ombra, Edicions el Jonc pretén recuperar la història oblidada d'aquella colla d'activistes que van lliurar-se a la causa de la justícia i de l'alliberament dels Països Catalans, situant la seva lluita, després de molts anys d'ostracisme, al lloc que pertoca en la memòria col·lectiva del país.

[Autors: Ferran Dalmau i Vilella, Pau Juvillà i Ballester | Editorial: Edicions el Jonc | 205 pàgines | 13,5 X 20,5 Cm | Edició: 2010 | ISBN: 8493372187]

 

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/epoca-lexercit-lombra

Arxivat com a: Novetats sense comentaris
27des/110

“Todos los catalanes son una mierda”

 

La falsificació de la història pot començar amb frases com la pronunciada pel rei d'Espanya quan afirma que el castellà ha estat sempre una llengua de trobada i mai d'imposició. Aquell dia, Xavier Polo, un activista de la resistència catalanista, va decidir rebatre aquesta falsedat escrivint les seves memòries, que ha titulat amb la cèlebre frase de Luis de Galinsoga, "Todos los catalanes son una mierda". Xavier Polo és el testimoni fonamental d'un grup de gent que no tan sols no es va rendir mai sinó que va posar els fonaments per a la recuperació nacional. El seu combat obstinat posa de manifest fins a quin punt l'anticatalanisme és una malaltia endèmica de l'Estat espanyol.

"Mai no havia pensat a escriure les meves memòries, però quan, el dia 23 d'abril de l'any 2001, el rei Joan Carles I afirmava rotundament que el castellà 'sempre' havia estat una llengua de trobada i que 'mai' no havia estat imposada, vaig pensar que calia rebatre aquesta falsedat, proclamant la veritat sobre la persecució que he patit al llarg de la meva vida pel fet de parlar en català i d'estimar Catalunya. Aquest flagell també l'ha sofert la meva generació, i així ha continuat l'intent de destrucció que en tot temps ha exercit l'Estat espanyol sobre la llengua catalana. Malson que persisteix fins avui, en plena democràcia. Aquestes memòries en són el meu testimoni i, alhora, una clara i forta denúncia." X.P.

[Autor: Xavier Polo i Ribas | Editorial: Proa | 334 pàgines | 15,5 X 23,5 Cm | Edició: 2005 | ISBN: 8484377726]

 

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/todos-los-catalanes-son-una-mierda

Arxivat com a: Novetats sense comentaris
22des/110

Roger de Llúria, el gran almirall de la Mediterrània

 

Roger de Llúria. El gran almirall de la Mediterrània presenta un personatge que ha esdevingut llegenda, però que també ha estat envoltat pel misteri i la incògnita. Sicilià de naixement i català per decisió pròpia, fou el més gran estrateg militar naval de l'edat mitjana. Al llarg del segle XIII, s'enfrontà nombroses vegades en inferioritat de condicions a la flota francesa de Carles d'Anjou i els seus successors i la derrotà sempre.

Al servei de Jaume I, Pere el Gran, Alfons III i Jaume II, Roger comandà l'armada catalana pel Mediterrani, del nord d'Àfrica a Sicília, i expandí el domini català per tot el Mare Nostrum, fins al punt que, com digué el mateix almirall, «cap peix no gosarà llançar-se al mar si no duu l'escut i el senyal del rei d'Aragó».

Els autors d'aquesta obra narren les grans batalles de Roger de Llúria al capdavant de l'armada, alhora que incideixen en el marc històric, en la fidelitat de l'almirall als reis catalans i en el retrat psicològic de roger i les raons que el portaren a odiar els francesos i combatre'ls sense treva.

A través d'una narració trepidant que descriu amb mestria la disposició tàctica dels combats navals, les armes i els soldats, els tipus de vaixells i l'alimentació dels mariners, el lector se sentirà transportat a l'època més gloriosa de la Corona.

[Autors: Antoni Planells Clavero, Antoni Planells de la Maza | Editorial: Editorial Base | 286 pàgines | 15,5 X 23,5 Cm | Edició: 2011 | ISBN: 8492437184]

 

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/roger-de-lluria

Arxivat com a: Novetats sense comentaris
21des/110

El meu país 50 odes a la Pàtria

 

Per reivindicar l'orgull nacional o per expressar l'enyor d'èpoques millors, per manifestar amor a la terra, desencís, rauxa o seny, la poesia sempre és el millor camí.

D'Ibn al-Abbar a Enric Casasses, de Verdaguer a Espriu i a Joan Brossa, una selecció dels millors poemes de tots els temps dedicats a la pàtria.

Amb un pròleg de Quim Monzó.

[Autor: Jaume Subirana | Editorial: Ara Llibres | 133 pàgines | 11,5 X 16,5 Cm | Edició: 2011 | ISBN: 8415224105]

 

Enllaç al llibre: http://www.rauxacatalana.cat/llibres/el-meu-pais-50-odes-la-patria

Arxivat com a: Novetats sense comentaris