Manuel de Pedrolo

Biografia i llibresManuel de Pedrolo
Manuel de Pedrolo i Molina (l'Aranyó, 1 d'abril de 1918 - Barcelona, 26 de juny de 1990) fou un escriptor i independentista català.

Va estudiar batxillerat a Tàrrega fins l'any 1935, en què va anar a viure a Barcelona, però la guerra civil estroncà els seus estudis. L'any 1943 es casà i es va instal·lar definitivament a Barcelona. De ben jove va començar a escriure i la seva obra l'ha convertit no tan sols en l'escriptor més prolífic sinó també en una de les figures més importants de la literatura catalana del segle XX.

L'any 1979 va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Manuel de Pedrolo va mantenir fins a la seva mort les seves fermes conviccions ideològiques, convertint-se en un intel·lectual íntegre compromès amb el seu temps i el seu país. Es mostrà especialment crític amb els partits polítics catalans abans, durant i després de la transició, essent considerat sovint un referent i intel·lectual de l'independentisme d'esquerres.

Durant la guerra civil es va afiliar a la CNT i va fer de mestre a la població de Fígols de les Mines. Va pertànyer a la branca d'artilleria de l'Exèrcit Popular i va anar als fronts de Falset, Figueres i Barcelona.

Es va iniciar a la vida literària amb un llibre de poemes publicat el 1950. El 1953 va publicar la primera novel·la. El 1954 va guanyar el Premi Joanot Martorell i des de llavors va esdevenir un dels valors més ferms, alhora que el més prolífic, de la novel·lística catalana.

Ultima modificació: 08/05/2012Tots els llibres de Manuel de Pedrolo

Cròniques

Cròniques

13,00€
Rauxa Catalana: © 2010-2018 Tots Els Drets Reservats - Text Legal Tots els preus contenen l'IVA - Webs del grup: Lcs Clauers