Isabel-Clara Simó

Biografia i llibresIsabel-Clara Simó
Isabel-Clara Simó i Monllor va néixer el 4 d'abril de 1943, és escriptora i periodista . Se la considera una de les autores modernes més importants de literatura catalana.

És llicenciada en Filosofia i en Periodisme i doctorada en Filologia romànica. Va exercir de professora a Bunyol i després a l'IES Ramon Muntaner de Figueres, i al IES Sant Josep de Calasanç de Barcelona.

Com a escriptora a estat guardonada, entre d'altres, amb el premi Sant Jordi 1993, per La Salvatge. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El 1999 és distingida amb la Creu de Sant Jordi, per la seva trajectòria. L'any 2001 li és atorgat el premi Andròmina pel llibre Hum... Rita!: L'home que ensumava dones i el 2004 el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en la seva modalitat d'assaig, per En legítima defensa.

En el camp periodístic ha estat directora del setmanari Canigó i columnista al diari Avui. També va ser Delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ultima modificació: 08/05/2012Tots els llibres de Isabel-Clara Simó
Rauxa Catalana: © 2010-2018 Tots Els Drets Reservats - Text Legal Tots els preus contenen l'IVA - Webs del grup: Lcs Clauers